ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа в одеській психіатричній лікарні почалася в приміщенні для сушіння білизни, - ДСНС

Востаннє перевірку пожежної безпеки в лікарні проводили в березні цього року.

Пожежа в одеській психіатричній лікарні почалася в приміщенні для сушіння білизни, - ДСНС
Фото: od.npu.gov.ua

Осередок займання в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров'я (колишня психіатрична лікарня №1) був у приміщенні для сушіння білизни.

Про це повідомив заступник директора департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Руслан Буханець, передає "Думская".

Він підтвердив, що ймовірною причиною пожежі фахівці вважають занесення стороннього джерела запалювання ззовні, тобто він не пов'язаний із несправністю обладнання. Також, за словами Буханця, це не означає, що лікарню обов'язково підпалили, пожежа могла виникнути внаслідок куріння в недозволеному місці.

Фото: dumskaya.net

"Будівлю психлікарні ввели в експлуатацію більш ніж 50 років тому. Там регулярно проводили перевірки дотримання правил пожежної безпеки. Проводили їх і в 2017-му, і 2018 роках, а останню перевірку - в березні цього року. Керівники установи й обласної ради вживали заходів щодо поліпшення протипожежного стану. Більш ніж половину виявлених недоліків було усунуто. Зокрема, почався процес монтажу протипожежної сигналізації, яка в тому корпусі, де спалахнула пожежа, вже працювала. Було приведено до ладу електрообладнання будівлі, персонал пройшов відповідні навчання, а на об'єкті створили добровільну пожежну дружину", - розповів Буханець.

Фото: dumskaya.net

Нагадаємо, увечері 10 червня загорілося 7-ме відділення Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я на вулиці Воробйова. У результаті події чотири людини загинули на місці, ще двоє померли в лікарні. Серед загиблих - медсестра лікарні.

За фактом пожежі відкрили кримінальні провадження - за пунктами 1 і 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram