ГоловнаСуспільствоЖиття

Омелян відзначив розвиток української авіаційної галузі, але зізнався, що "Укрзалізницю" потрібно реформувати

Завдяки проведеній реформі в галузі авіаперевезень вони збільшилися вдвічі.

Омелян відзначив розвиток української авіаційної галузі, але зізнався, що "Укрзалізницю" потрібно реформувати
Фото: Дмитрій Єршов

Оцінюючи результати роботи свого відомства й уряду загалом, міністр інфраструктури Володимир Омелян підкреслив швидке зростання української авіаційної галузі, але зазначив, що "Укрзалізницю" потрібно реформувати. Про це він розповів "Голосу Америки".

"Ми побили всі європейські рекорди зростання авіасполучення. Аеропорти ростуть з темпами 30-50% і вище. Завдяки тій реформі, встановивши нормальний прозорий конкурентний ринок, яку ми провели, авіаперевезення подвоїлися", - зазначив Володимир Омелян.

За словами міністра, наступним великим завданням у галузі інфраструктури є реформування "Укрзалізниці".

"Мене сильно турбує "Укрзалізниця", оскільки її потенціал перевезення вантажів і пасажирів величезний. "Укрзалізниця" довго була державою в державі зі своїми правилами, з диким впливом політичних груп і олігархів. Я дуже хотів би, щоб ця реформа вдалася. Як кожен українець помітив реформу авіації, коли за квитки платять майже в 10 разів менше, так успішну реформу "Укрзалізниці" помітить кожен українець", - наголосив міністр інфраструктури.

Нагадаємо, в квітні Мінінфраструктури передумало забороняти експлуатацію літаків, які в експлуатації понад 20 років. Разом з тим, Державіаслужба посилить контроль за технічним станом повітряних суден, що використовуються для перевезення пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram