ГоловнаСуспільствоЖиття

За два роки безвізом з ЄС скористалися майже три млн українців

Усього за цей період громадяни України здійснили 42,6 млн поїздок у країни Євросоюзу.

За два роки безвізом з ЄС скористалися майже три млн українців
Фото: depositphotos.com/rossandhelen

З початку дії безвізового режиму 9,2 млн громадян України перетнули кордон з біометричними паспортами, в тому числі майже 3 млн українців прямували до країн Європейського Союзу без віз. Усього за цей період українці здійснили 42,6 млн поїздок у країни ЄС.

Про це повідомляють на сайті Державної прикордонної служби.

"Найбільша кількість наших співвітчизників - понад 1 млн осіб перетнули кордон з Польщею. Також для українців були активними ділянки кордону з Угорщиною і Румунією, де перетин кордону за безвізовим режимом здійснили більш ніж 350 тисяч і понад 245 тисяч осіб відповідно. Близько 226 тисяч осіб перетнули кордон зі Словаччиною", - наголошено в повідомленні.

Крім того, майже 1 млн українців скористалися авіасполученням. Морське сполучення менш популярне - в такий спосіб перетнули держкордон лише близько 500 осіб.

У ДПСУ відзначили, що за другий рік безвізу зафіксовано 2,35 млн поїздок українців, що в 4,2 разу більше, ніж за перший рік - 560 тис. осіб.

Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо, переговори про надання безвізового режиму для громадян України тривали з 2008 року.

11 червня 2017 року безвізовий режим між Україною і ЄС вступив. За даними Держприкордонслужби, безвізом з ЄС користуються близько 12 тис. українців на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram