ГоловнаСуспільствоВійна

На реабілітацію в Болгарію вирушила 13-та група військових

Програма реабілітації триває два тижні.

На реабілітацію в Болгарію вирушила 13-та група військових
Фото: Генштаб ВСУ

9 червня в рамках Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації в Болгарію вирушила 13-та група у складі 8 травмованих учасників антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на сторінці у фейсбуці.

"Ця ініціатива реалізується на основі угоди між Міністерством оборони Республіки Болгарія та Міністерством соціальної політики України в рамках проекту трастового фонду НАТО в галузі медичної реабілітації в Україні, яка була підписана в жовтні 2017 року, - сказано в повідомленні.

Відзначають, що травмовані військові поїдуть у військово-медичну лікарню "Калероя" (м. Хісар) на два тижні.

Окрім того, Генштаб подякував за плідну співпрацю болгарській стороні і залученим до реалізації проекту українським міністерствам і відомствам, а також Агентству НАТО.

Нагадаємо, 9 квітня 2018 року в цю лікарню на реабілітацію Мінветеранів відправляло 12 військових. 

Витрати, пов'язані з проходженням фізіотерапії впродовж двох тижнів і розміщенням українців у "Калерої", забезпечує болгарська сторона, а витрати, пов'язані з міжнародним та місцевим транспортуванням, медичним страхуванням і харчуванням на період медичної реабілітації - Трастовий фонд НАТО в Україні в сфері медичної реабілітації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram