ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росі не виявлено концентрації небезпечних речовин, - Вінницька ОДА

Інформація про потрапляння у воду небезпечного "Нуралу В" не підтвердилася.

У Росі не виявлено концентрації небезпечних речовин, - Вінницька ОДА
Андрей Гижко
Фото: vin.gov.ua

Серед препаратів, які потрапили в річку Рось унаслідок ДТП у Вінницькій області, інсектицидів не було. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко, повідомила прес-служба адміністрації.

"Станом на 8 годину ранку понеділка в результаті забору води на межі Вінницької та Київської областей не зафіксовано концентрацій небезпечних речовин, що перевищують гранично допустиму норму. Це речовини другого-третього класу небезпеки, після використання деяких з них на полях можна працювати вже через день або на третій день", - пояснює Гижко.

Інформація про розлив інсектициду "Нурал В" не підтвердилася.

"Щодо препаратів, які потрапили у воду, то перевищення допустимих норм вмісту фунгіцидів і гербіцидів зафіксовано тільки в місці їх потрапляння в річку. Щоб убезпечити людей і домашніх тварин, цю зону позначили обмежувальними стрічками, а жителів населеного пункту забезпечили привізною питною водою", - сказав Гижко.

В ОДА заявили, що у водоймах не зафіксували загибелі місцевої фауни.

Нагадаємо, вчора вранці у Вінницькій області потрапив у ДТП і загорівся мікроавтобус, який перевозив хімікати. Повідомляли, що сільськогосподарські пестициди і стимулятори росту потрапили зі ставка в Рось і можуть дійти до Білої Церкви й Умані, в цих містах призупинили водопостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram