ГоловнаСуспільствоПодії

Телеоператор, що постраждав під час бійки на ринку "Барабашове", в тяжкому стані

Напад на оператора розслідують за трьома статтями Кримінального кодексу.

Телеоператор, що постраждав під час бійки на ринку "Барабашове", в тяжкому стані
Рынок "Барабашово"
Фото: hk.npu.gov.ua

36-річний оператор харківського телеканалу Вадим Макарюк, який постраждав під час зіткнень біля ринку "Барабашове" в Харкові, перебуває у важкому стані. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Макарюк зараз перебуває в реанімації в лікарні швидкої та невідкладної допомоги. У нього стався крововилив у мозок, але він у свідомості. Лікарі оцінюють його стан як важкий", - розповіла журналістка телеканалу Анна Черненко.

Як повідомлялося раніше, під час бійки оператору розбили голову, розпорошили в обличчя газовий балончик і розбили камеру.

Напад на оператора розслідують за трьома статтями Кримінального кодексу.

"Слідчими порушено кримінальні провадження за ч.2 ст. 345-1 (загроза або насильство стосовно журналіста), ч.1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі", - повідомили в поліції.

Також в поліції уточнили, що в результаті зіткнень на ринку постраждали дев'ять, а не вісім людей.

Нагадаємо, бійка на харківському ринку "Барабашове" сталася в п'ятницю, 7 червня. У поліції заявили, що інцидент трапився через майнову суперечку між підприємцями. Згідно із заявою адміністрації ринку, люди, які назвали себе представниками "Нацкорпусу", захопили магазин ветерана АТО, який в свою чергу покликав на допомогу побратимів з ветеранських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram