ГоловнаСуспільствоВійна

Уночі на Донбасі двоє військових загинули, вісім отримали поранення і травми (оновлено)

Бойовики застосували артилерію біля Новолуганського.

Уночі на Донбасі двоє військових загинули, вісім отримали поранення і травми (оновлено)
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті двоє військовослужбовців загинули, вісім отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"6 червня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, з них один раз - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної, стрілецької та снайперської зброї... Внаслідок обстрілу загинули двоє військовослужбовців Об'єднаних сил, четверо отримали поранення, ще четверо травмовані", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 14 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил: поблизу населеного пункту Опитне - з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; шість разів у районі міста Павлопіль - з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; чотири рази в районі населеного пункту Водяне - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; двічі поблизу населеного пункту Чермалик - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Мар'їнки - з автоматичних станкових гранатометів і снайперської зброї", - зазначили у штабі ООС.

Також обстрілу зазнав населений пункт Майорськ.

З початку поточної доби зафіксовано сім обстрілів. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог здійснив три обстріли позицій ЗСУ: два поблизу населеного пункту Павлопіль - з великокаліберних кулеметів; в районі села Гнутове - зі стрілецької зброї. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник чотири рази обстріляв позиції наших захисників: поблизу населеного пункту Новолуганське - з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібру 120 мм. Поблизу села Травневе - з озброєння бойових машин піхоти і автоматичних станкових гранатометів; поблизу села Зайцеве - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Унаслідок обстрілу в ніч на 7 червня загинули двоє військовослужбовців Об'єднаних сил, четверо отримали поранення, ще чотирьох травмовано.

Загиблі - 28-річний Дмитро Пругло (Круглий) і 23-річний Максим Олексюк (Максон).

Вони загинули в результаті прицільного артобстрілу позицій біля Новолуганського на Світлодарській дузі, йдеться на сайті "Азову".

Оновлення 16:25. Станом на 16:00 кількість поранених і травмованих у результаті нічного обстрілу зросла до 11 осіб.

У госпіталь доправили ще трьох військових, йдеться у фейсбуці командування Об'єднаних сил.

"У нас є неспростовні докази застосування противником артилерії 122 мм, забороненої Мінськими домовленостями. Тільки-но ворожа батарея проявила себе вогнем, Об'єднані сили негайно застосували вогневі засоби ураження у відповідь", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з початку доби четверга бойовики п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram