ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські мовники захопили українські FM-частоти в Криму

Російська влада практично заблокувала українське FM-радіомовлення на півострові.

Російські мовники захопили українські FM-частоти в Криму
Фото: mediasat.info

У більшості населених пунктів північного Криму українські FM-частоти захопили російські радіостанції.

Такі дані після досліджень в травні оприлюднила "Кримська правозахисна група".

"У восьми населених пунктах на півночі півострова всі українські частоти незаконно зайняті російськими станціями. У 11 населених пунктах українське FM-мовлення зафіксовано частково, однак на більшості частот чутно російські станції. При цьому на підконтрольній Україні території у КПВВ "Чонгар" і "Чаплинка" чути сигнал двох російських радіостанцій", - йдеться в повідомленні.

У 10 з 19 досліджених населених пунктів на півночі Криму сигнал українських станцій доступний частково.

У населених пунктах Армянськ, Ішунь, Новоолександрівка, Мартинівка, Придорожнє, Овочеве, Лобанівка чутно тільки по одній українській радіостанції. У Вишнівці та Красноармійському по 2 станції, в Істочному - 3 станції, а в Предмістному - 5 українських радіостанцій.

Радіо "Культура" чутно в 8 населених пунктах зі списку, "Херсон FM" - в 7, "Українське радіо" - в 3, "Перець FM" - в 3, "Армія FM" і радіо "Промінь" - в 1 з 19 досліджених.

В інших восьми населених пунктах (Красноперекопськ, Зелена Нива, Солоне озеро, Завіт-Ленінський, Єрмакове, Джанкой, Зарічне, Воїнка) на українських радіочастотах чутні тільки російські FM-станції.

"Таким чином російська влада практично заблокувала українське FM-радіомовлення на півострові, незаконно захопивши українські радіочастоти і фактично позбавивши громадян України доступу до інформації незалежних українських радіостанцій", - констатує "Кримська правозахисна група".

Раніше повідомлялося, що окупанти в Криму повністю блокують 12 українських сайтів. 28 сайтів заблоковані частково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram