ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС перегляне справи поліцейських, які поновлювалися після переатестації через суди

Йдеться приблизно про 800 правоохоронців.

МВС перегляне справи поліцейських, які поновлювалися після переатестації через суди
Фото: talks.su

МВС України перегляне доцільність перебування на посадах поліцейських, які не пройшли атестацію і поновилися на службі за рішенням суду. Про це сьогодні заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Журналістам у середу в Києві міністр повідомив, що поліцейські, причетні до трагедії в Переяславі-Хмельницькому, дійсно не пройшли атестацію і були поновлені на посадах за рішенням суду, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ці поліцейські були звільнені після переатестації, а потім за рішенням суду були поновлені на службі... На жаль, це не поодинока ситуація, і йдеться про близько 800 поліцейських", - сказав Аваков.

У цьому контексті голова МВС повідомив, що буде переглянуто весь список осіб, які поновилися на службі в Міністерстві за рішенням суду.

"У нас є цілий комплекс заходів, ми зараз ще раз переглянемо справи тих, хто не пройшов атестацію, але поновився. І це нам обіцяє чергову тяганину в судах", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, чи свідчить випадок у Переяславі-Хмельницькому про провал реформи в МВС і поліції зокрема, Аваков сказав: "Ні, це не свідчить про провал реформи, це свідчить про те, що на шляху до мети завжди бувають ситуації, в тому числі і такі. І вони можуть поставити під сумнів будь-які досягнення. Але я вважаю, що реформа поліції йде в правильному напрямку. Але це не скасовує відповідальності і нашої скорботи з приводу цього інциденту".

Нагадаємо, раніше голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив про перевірку поведінки поліцейських поза службою. За його даними, на одного із затриманих правоохоронців систематично нарікали місцеві жителі, але його керівники на це не реагували.

Сьогодні в Переяславі-Хмельницькому поховали п'ятирічного Кирила Тлявова, який загинув внаслідок вогнепального поранення в голову. Підозрювані у вбивстві - поліцейські Іван Приходько і Володимир Петровець, які влаштували стрілянину з невстановленої зброї (ймовірно, рушниці) у дворі садиби. Підозрюваних взято під варту до 30 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram