ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинули троє військовослужбовців, ще трьох поранено (оновлено)

Число обстрілів з боку бойовиків зросло до 16.

На Донбасі загинули троє військовослужбовців, ще трьох поранено (оновлено)
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них тричі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Ворог обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї... Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули, троє українських захисників отримали поранення", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 11 разів обстріляли позиції ООС: двічі поблизу Авдіївки - з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі в районі Опитного - з мінометів калібру 82 мм і гранатометів різних систем; поблизу Новоселівки Другої - з протитанкових ракетних комплексів; двічі в районі Талаківки - з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі поблизу Чермалика та Павлополя - з автоматичних станкових гранатометів; поблизу Пісків - з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї; в районі Водяного - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" українські позиції були обстріляні п'ять разів: у районі Кримського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; в районі Новолуганського - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі поблизу Золотого-4 - з автоматичної стрілецької та снайперської зброї; в районі Станиці Луганської - зі стрілецької зброї.

З початку поточної доби бойовики чотири рази відкривали вогонь по силах ООС. У результаті загинув ще один військовослужбовець ЗСУ.

Оновлення. Згодом штаб ООС повідомив, що загиблі 4 червня військові стали жертвою обстрілу біля Новоселівки Другої. Вони перебували в автомобілі ГАЗ-66, який доставляв харчування солдатам на передовій. Бойовики влучили в "шишигу" протитанковою керованою ракетою.

Один боєць, який перебував в автомобілі, отримав поранення і був госпіталізований.

Нагадаємо, у вівторок, 4 червня, президент Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі. Він заявив про готовність до переговорів з Росією для досягнення миру на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram