ГоловнаСуспільствоПодії

Суд почав обирати запобіжний захід двом поліцейським, підозрюваним у вбивстві п'ятирічного Кирила Тлявова (оновлено)

Генпрокурор обіцяв, що звинувачення перекваліфікують в "умисне вбивство".

Сьогодні о 9:00 у Голосіївському районному суді Києва почалося засідання для обрання запобіжного заходу двом підозрюваним у вбивстві Кирила Тлявова. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Під будівлею суду стоять три автобуси поліції і чотири машини Нацгвардії.

Фото: Тетяна Безрук

Нагадаємо, 31 травня в місті Переяслав-Хмельницький 5-річний хлопчик, який грався біля дому, отримав вогнепальне поранення в голову. Хлопчика прооперували і перевезли до Києва, проте медикам не вдалося його врятувати.

Як з'ясувалося, поруч із будинком Кирила двоє п'яних місцевих поліцейських вирішили постріляти по бляшанках. Куля зрикошетила і влучила в хлопчика.

У будівлі суду
Фото: Тетяна Безрук
У будівлі суду

Адвокат підозрюваних поліцейський просить суд відмовити в задоволенні клопотання прокуратури і обрати запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою. За словами захисника, підозра мало обґрунтована, показання свідків не вказують однозначно на затриманих, а в їхніх діях не було умислу.

Оновлення. Сьогодні вранці прокуратура Київської області перекваліфікувала дії співробітників патрульної поліції Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП у Київській області за п.2, п.12 ч.2 ст.115 КК України - "умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб" і ч.2, ч.4. ст.296 КК України "хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень". Про це повідомила прес-секретар ГПУ Лариса Сарган на своїй сторінці у Фейсбуці.

Учора, 3 червня, у МВС повідомили, що у зв'язку із загибеллю Кирила Тлявова керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання обов'язків. Вирішується питання про їхнє подальше перебування в органах.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що поліцейським із Переяслава-Хмельницького змінять статтю на жорсткішу - "умисне вбивство".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram