ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліцейським, які поранили дитину в Переяславі-Хмельницькому, пом'якшили підозру (оновлено)

Прокуратура клопоче про домашній арешт, хоча після стрілянини поліцейські переховувалися.

Поліцейським, які поранили дитину в Переяславі-Хмельницькому, пом'якшили підозру (оновлено)
Фото: phm.gov.ua

Поліцейським, яких підозрюють у тяжкому пораненні з вогнепальної зброї 5-річного хлопчика, прокуратура проситиме цілодобовий домашній арешт. Підозрюваним уже змінили початкову кваліфікацію злочину на більш м'яку, повідомляє "Інсайдер".

За даними видання, поліцейські спочатку говорили про те, що дитина отримала травму, впавши на асфальт, а правда з'ясувалася після огляду лікарями. Порушенням є також і те, що підозрюваних допитували співробітники поліції, а не ДБР.

Представник Нацполіції в Київській області Микола Жукович пояснив, що поліція проводила тільки обшуки, а допитами займалися працівники ДБР.

"Ми зібрали всю першочергову інформацію в базу. Ми знайшли цих осіб, оскільки вони переховувалися. Затримали їх і доправили в райвідділ. Після чого ми провели невідкладні слідчі дії, а саме: обшуки. Допити вже проводило ДБР у райвідділі поліції", - сказав Жукович.

Щодо зброї, з якої, ймовірно, стріляли поліцейські, Жукович коментує так: "Ми розуміємо, що це може бути дрібнокаліберна гвинтівка. А остаточно - покаже експертиза. Куля, наскільки я розумію, поцілила в хлопчика, і лікарі не можуть її вилучити", - сказав Жукович.

У ДБР спочатку повідомили, що затримали двох співробітників поліції за підозрою в "замаху на умисне вбивство малолітньої дитини". Однак пізніше стало відомо, що підозру оголосили за м'якшою статтею - "тяжке тілесне ушкодження, вчинене через необережність, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

Справу про обрання запобіжного заходу розглядатиме Голосіївський районний суд Києва.

Оновлення. Прокуратура повідомила двом патрульним поліцейським про підозру в хуліганстві і просить суд заарештувати їх. Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в Фейсбуці.

Він зазначив, що прокуратура Київської області змінила підозру за результатами проведених слідчих дій та встановлення нових обставин і прийняла рішення про доповнення наявної кваліфікації скоєного ними злочину ще й ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для завдання тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу.

Патрульним поліцейським повідомлено про нову підозру і підготовлені клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, а також про відсторонення від займаних посад.

Нагадаємо, 31 травня в місті Переяслав-Хмельницький 5-річний хлопчик, який грав біля власного будинку, отримав вогнепальне поранення в голову. Закривавлену дитину знайшли рідні та доставили в лікарню. Хлопчика прооперували і перевезли до Києва, проте медикам не вдалося вилучити кулю через важкий стан дитини. Лікарі поки що не дають прогнозів про здоров'я потерпілого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram