ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Угорщини заарештувала українця - капітана теплохода, який збив катер на Дунаї (оновлено)

Адвокат затриманого 64-річного капітана заявив про поспішність дій правоохоронців.

Фото: EPA/UPG

Поліція Угорщини заарештувала українського капітана круїзного теплохода, що зіткнувся з прогулянковим катером на річці Дунай у Будапешті, що призвело до смерті як мінімум семи людей. Про це повідомляє служба "Бі-Бі-Сі".

64-річний громадянин України - Юрій С. з Одеси - капітан річкового теплохода Viking Sygin, був затриманий як підозрюваний.

Кримінальне розслідування проводиться за звинуваченням у недбалості під час руху на воді, яке призвело до масових жертв.

Фото: EPA/UPG

Угорська поліція повідомила, що розслідування виявило докази, які викликали запитання особистої відповідальності, тому капітана допитали, а потім вирішили взяти під варту.

Оновлення. Адвокат затриманого в Будапешті українського капітана заявив про поспішність дій правоохоронців. Балаж М. Тоут вважає, що арешт і допит 64-річного українця, у якого за плечима 44-річний стаж плавання на різних суднах річкового флоту, проведені передчасно, оскільки ще не готова експертиза фахівців. Він також озвучив заяву українця про те, що "Вікінг" не порушував жодних правил судноплавства, передає Радіо Свобода.

Заарештований український капітан вже скористався своїм правом і написав скаргу на дії угорських правоохоронців про взяття його під варту як підозрюваного.

За словами адвоката, під час допиту затриманий 64-річний одесит детально розповів, як відбувалися події 29 травня перед будапештським мостом Маргіт на Дунаї.

"Відразу після зіткнення з прогулянковим катером "Русалка", наскільки це дозволяли умови річкової повені, пасажирське судно "Вікінг" зупинилося. Подали сигнал про зіткнення, потім, за погодженням з владою, визначилися з місцем стоянки", - повідомив Балаж М. Тоут.

Адвокат сказав, що його клієнта дуже засмутила новина про те, скільки людей загинуло в аварії, і він попросив передати через юриста свої співчуття сім'ям загиблих.

Нагадаємо, 30 травня теплохід під керуванням капітана-українця врізався в катер з туристами в Будапешті. Семеро людей загинули, 21 зникли безвісти. Незважаючи на те, що на Дунаї в Будапешті активний рух, такі аварії трапляються вкрай рідко.

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram