ГоловнаСуспільствоЖиття

У метро Києва відключають автомати з продажу жетонів

До повної відмови від жетонів залишилося 155 днів.

У метро Києва відключають автомати з продажу жетонів
Фото: Макс Требухов

На станціях київського метро почали відключати автомати з продажу жетонів.

Про це повідомила прес-служба КП "Київський метрополітен" у Фейсбуці.

"До #безжетонів залишилося 155 днів, і наша техніка відправляється на більш ніж заслужений відпочинок. Спасибі, що вже користуєтеся сучасними засобами оплати, економлячи свій час і кошти. Нагадуємо, що за умови поповнення картки метро на 50 поїздок кожна коштує 6,5 грн, а після використання поїздок ви можете повернути картку в касу й отримати заставну вартість. Для разової поїздки можна скористатися безконтактною банківською карткою на жовтому турнікеті або придбати картку на 1 поїздку", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також нагадали про запуск системи єдиного квитка Kyiv Smart Card. Турнікети з відповідними позначками вже працюють на всіх станціях, а придбати його можна на центральних станціях метро.

Нагадаємо, київський метрополітен почав поступово відмовлятися від жетонів ще кілька років тому. У 2017 році в касах метро почали продавати тільки один жетон у руки, а на "Кловській" узагалі припинили продавати їх у рамках експерименту.

Вартість проїзду в метро Києва - 8 гривень. Пасажири, які користуються системою поповнення безконтактних карток, можуть платити за одну поїздку в метрополітені 6,50 гривні (у разі одноразового придбання 50 поїздок).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram