ГоловнаСуспільствоПодії

Батькам, які вбили 5-річну доньку в Житомирській області, загрожує довічне ув'язнення

Дівчинку рік тому зі скандалом повернули біологічним батькам з прийомної сім'ї.

У Житомирській області батьки убили і спалили свою п'ятирічну доньку. Обом злочинцям загрожує довічне ув'язнення, повідомляє прес-служба регіональної прокуратури.

"41-річна жінка, матір п'ятьох дітей (щодо двох старших вона позбавлена батьківських прав) і чоловік віком 50 років, безробітні, затримані за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України та поміщені в ізолятор тимчасового утримання. 28 травня 2019 року обом повідомлено про підозру у вчиненні злочину за п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 КК України", - сказано в повідомленні.

Фото: zt.npu.gov.ua

28 травня через убивство дівчинки було скликано позачергове засідання виконкому Житомирської міськради, оскільки минулого року суд повернув дитину біологічним батькам, забравши з прийомної сім'ї.

Згідно з повідомленням, дівчинка загинула під час сімейного конфлікту в серпні 2018 року - через 5 місяців після повернення в сім'ю. Смертельні травми їй завдав батько, вдаривши кулаком під час сварки. Дівчинка впала і знепритомніла, її смерть батько помітив тільки наступного ранку. Тіло дівчинки він спалив у печі, а попіл і останки викинув у річку.

Члени виконкому одностайно проголосували за скерування звернень до Генпрокуратури, колегію суддів і Житомирську ОДА для реагування на дії активістів, які домоглися вилучення дитини з дитбудинку сімейного типу.

Нагадаємо, скандал за участю загиблої розгорівся ще в 2017 році. Тоді громадські активісти з'ясували, що один з дітей у прийомній сім'ї фотографував трирічну дівчинку в оголеному вигляді, а жінка-опікун публікувала ці фото в соціальних мережах. Біологічні батьки дівчинки через суд домоглися повернення її в сім'ю, односельці та представники сільради характеризували сім'ю позитивно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram