ГоловнаСуспільствоПодії

Двоє людей загинули на заході України через негоду, - ДСНС

Рівень води на річках поступово спадає, нових підтоплень житлових будинків немає.

Двоє людей загинули на заході України через негоду, - ДСНС
Фото: facebook/Управління ДСНС України у Закарпатській області

Унаслідок несприятливих погодних умов і підтоплення в західних областях України загинули двоє людей - 57-річний мешканець Івано-Франківської області й 11-річна дитина із Закарпаття.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба ДСНС.

Протягом останнього тижня на території Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей за оперативними даними частково були підтоплені близько 2 тис. будинків, понад 7300 домогосподарств, 8800 га сільгоспугідь у 162 населених пунктах, розмито близько 100 км покриття автомобільних доріг, знеструмлено 197 і порушено газопостачання 2 населених пунктів.

"Найскладніша ситуація в Івано-Франківській і Закарпатській областях, де в 94 населених пунктах було підтоплено понад 1800 житлових будинків і 6700 дворів, 8500 га сільгоспугідь і пасовищ, пошкоджено 14 км берегоукріплень та понад 950 будівель і споруд.

Станом на 18:00 26 травня в Івано-Франківській області підтоплень житлових будинків немає, залишаються підтопленими 19 дворів у 4 населених пунктах області (Калуш, с. Перевозець, с. Топорівці, с. Пнів), рівень води поступово спадає.

На Закарпатті підтоплень житлових будинків та дворів немає, залишаються підтопленими 80 підвальних приміщень житлових будинків, 435 га сільгоспугідь і 52 га пасовищ.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram