ГоловнаСуспільствоЖиття

​Поліція Луганської області отримала дві заяви про підкуп виборців цукром

На пакетах цукру в 5 кг написані імена кандидатів від "команди Шахова" і "Нашого краю".

​Поліція Луганської області отримала дві заяви про підкуп виборців цукром
Фото: 1polosa.net

Поліція Луганській області перевіряє повідомлення громадян про можливий підкуп виборців.

Про це повідомляється на сайті поліції.

"З 24 травня 2019 почалася парламентська виборча кампанія з дострокових виборів депутатів Верховної Ради України. Сьогодні протягом дня в поліцію надійшло два повідомлення від громадян про підкуп виборців у вигляді роздачі цукру одним із ймовірних кандидатів у народні депутати". - йдеться в повідомленні.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікацією статті 160 КК України. Проводяться слідчі дії.

Видання "Перша смуга" раніше повідомило, що в містах і районах Луганської області почалася масове роздавання цукру виборцям в обмін на паспортні дані і номери телефонів. На пакетах цукру в 5 кг в різних округах написані імена кандидатів від "команди Шахова" і "Нашого краю".

Фото: 1polosa.net

Фото: 1polosa.net

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов'язків. Під час своєї промови він заявив про розпуск Верховної Ради і запропонував чиновникам писати заяви про відставку, якщо вони не готові працювати на "благо поколінь".

21 травня Зеленський розпустив Раду і призначив вибори на 21 липня. Після цього Рада зібралася на позачергове засідання, проте не змогла включити до порядку денного законопроекти про скасування мажоритарних округів і зниження виборчого бар'єру з 5 до 3%.

Указ Зеленського про розпуск Ради і призначення позачергових виборів набув чинності 23 травня. 24 травня офіційно стартувала виборча кампанія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram