ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС і ДСНС запустили систему авіанагляду за безпекою

Новий вертоліт Airbus Helicopters H225 здійснив обліт постраждалих від паводку районів Прикарпаття.

Фото: if.npu.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ запустило систему авіабезпеки: в середу, 22 травня, вертоліт Airbus Helicopters H225 Super Puma Держслужби з надзвичайних ситуацій здійснив обліт постраждалих від паводку районів Прикарпаття. Про це повідомила прес-служба ДСНС.

Два такі вертольоти рятувальники отримали наприкінці минулого року в рамках Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту МВС України, яку планують укомплектувати 55 вертольотами до 2021 року.

Фото: if.npu.gov.ua

На борту вертольота були в.о. начальника Управління ДСНС в області Ігор Оксентюк, а також т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Олег Йосип. Особливу увагу звернули на райони, в яких ситуація найнебезпечніша і де потрібно якомога швидше надати допомогу постраждалим, провести евакуацію, забезпечити безпеку дорожнього руху, здійснити охорону населених пунктів, жителі яких покинули домівки через стихію.

Фото: if.npu.gov.ua

Практично в кожному районі в ліквідації наслідків лиха бере участь велика кількість правоохоронців. Поліція Прикарпаття перейшла на посилений варіант несення служби і допомагає рятувальникам цілодобово.

Нагадаємо, за даними ДСНС в Івано-Франківській області залишаються підтопленими більш ніж 300 будинків. Сьогодні в регіоні очікуються дощі і чергове підняття рівня води в річках.

Фото: if.npu.gov.ua
Фото: if.npu.gov.ua
Фото: if.npu.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram