ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві вперше вручили премію імені Гонгадзе

Першим лауреатом став Вахтанг Кіпіані.

У Києві вперше вручили премію імені Гонгадзе
Вахтанг Кипиани (справа) и Виталий Портников
Фото: Макс Левин

Першим лауреатом журналістської премії імені Георгія Гонгадзе став журналіст і історик Вахтанг Кіпіані.

Премію вручили 21 травня в Києві. Вахтанга Кіпіані вибрали з трьох медійників, які увійшли в короткий список премії. Трьох осіб для короткого списку капітула журі обирала серед 21 претендента, повідомляє Радіо Свобода.

Засновниками премії виступила громадська організація Pen Ukraine у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської бізнес школи та інтернет-видання "Українська правда", яке заснував Гонгадзе.

Розмір премії становить $3 тис.

Нагорода покликана підтримати журналістів, які сповідують принципи і цінності незалежної журналістики, демонструють свій професіоналізм, компетентність, створюють матеріали, які призводять до вирішення або розуміння певних проблем у суспільстві та змін в країні, а також роблять істотний внесок у розвиток медіасередовища.

Вахтанг Кіпіані - головний редактор онлайн-видання "Історична правда" та автор однойменної програми на телаканалі Zik, засновник у 2015-му музею-архіву преси. Він лауреат багатьох журналістських премій і нагород, зокрема, "Телетріумф", премії імені Олександра Кривенка "За поступ у журналістиці".

21 травня загиблому журналісту Гонгадзе мало виповнитися 50 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram