ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу підозрюваних у вбивстві Гандзюк передають до суду Дніпропетровської області

Сторона звинувачення звернулася до Верховного Суду з клопотанням і той його задовольнив.

Справу підозрюваних у вбивстві Гандзюк передають до суду Дніпропетровської області
Фото: Макс Левин

Справу підозрюваних у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк передають до Покровського районного суду Дніпропетровської області.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на адвоката голови Херсонської облради Владислава Мангера Дмитра Ільченка.

За його словами, інформацію про це було оприлюднено на засіданні в Херсонському міськсуді. Сторона звинувачення повідомила, що звернулася до Верховного Суду з клопотанням про передання справи за підсудністю і той його задовольнив.

"Підставою для цього стало те, що троє з п'ятьох обвинувачених нібито проживають на території Покровського району Дніпропетровської області. Як людина, котра брала участь у всіх попередніх засіданнях, хочу зазначити, що раніше ці особи називали зовсім інші адреси проживання. Лише один із них повідомляв, що зареєстрований у Дніпропетровській області. Що змінилося за цей час, нам невідомо. Чому сталося перенесення в такий далекий район, куди далеко їхати і адвокатам, і журналістам, я не знаю", - розповів Ільченко.

Він також зазначив, що справу було передано до суду разом з угодою про визнання винуватості всіх п'ятьох обвинувачених. Зазвичай у таких випадках, за його словами, проводять тільки одне судове засідання з затвердженням рішення.

Адвокат також зазначив, що рішення Верховного Суду ще не передано у виконання херсонському суду.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на в.о. керуючого справами виконавчого комітету, радника херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку і облили сірчаною кислотою. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Слідство підозрює в скоєнні нападу п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

В організації злочину звинувачують Торбіна, інформація про замовників засекречена.

Раніше повідомляли, що Херсонський міський суд почне розглядати справу Гандзюк 27 травня об 11:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram