ГоловнаСуспільствоОсвіта

Для шкіл Києва оголосили щорічний конкурс на отримання грантів від мера

Переможці отримуватимуть 200 тис. гривень для реалізації заявленого проекту.

Для шкіл Києва оголосили щорічний конкурс на отримання грантів від мера
Кабинет первоклашек в школе Фонтин 
Фото: Medium

Влада Києва оголосила щорічний конкурс на отримання грантів міського голови для освітніх установ столиці.

Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

"Для заохочення закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти до застосування інноваційних підходів запроваджено щорічний загальноміський конкурс на отримання грантів Київського міського голови. Положення конкурсу затверджені розпорядженням мера №389", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що гранти в розмірі 200 тис. гривень - це цільові кошти, які на конкурсній основі будуть надавати навчальному закладу для реалізації заявленого проекту. Участь у конкурсі можуть узяти будь-які комунальні освітні установи, що фінансуються з бюджету Києва.

"Головним критерієм проектів, що беруть участь у конкурсі, повинна бути орієнтованість на головного споживача - дитину. Для школярів важлива атмосфера, яка мотивувала б і пристосовувала їх до навчання. Саме тому київська влада відкрита до нових ідей вдосконалення освітнього простору, від креативних інтер'єрних рішень до технічних пристроїв", - зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Конкурс пройде за двома напрямками - "Заклад з ідеєю" і "Новий освітній простір". У першому напрямі будуть оцінювати інноваційний підхід до управлінської діяльності, розробки і впровадження цілісної інноваційної концепції розвитку закладу. У напрямку "Новий освітній простір" грант буде призначатися за створення привабливого, комфортного інтер'єру, сучасних умов для навчання, розвитку та спілкування.

"Щоб уникнути конфлікту інтересів до складу конкурсної комісії не можуть бути включені представники комунальних навчальних закладів, що беруть участь у конкурсі", - відзначили в мерії.

Нагадаємо, раніше Міносвіти роз'яснило, які документи необхідні під час прийому дітей у перший клас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram