ГоловнаСуспільствоВійна

Військовополоненого українського моряка Сороку відправили з СІЗО до лікарні

Після операції на руці Сороці необхідно обстеження.

Військовополоненого українського моряка Сороку відправили з СІЗО до лікарні
Василий Сорока
Фото: facebook/Віктор Сорока

У Росії військовополоненого українського моряка Василя Сороку відправили на обстеження в лікарню, в якій йому раніше оперували руку.

Про це повідомив адвокат моряка Сергій Бадамшин.

"У зв'язку з неможливістю лікування та обстеження в умовах СІЗО "Лефортово" в квітні нами неодноразово ставилося питання про додаткове післяопераційне обстеження і реабілітацію у лікаря, який оперував Василя. Слідство пообіцяло після свят організувати обстеження. Слово своє стримали. Чекаємо результатів обстеження", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, Сорока отримав поранення в листопаді 2018 року, коли прикордонні кораблі Росії атакували і захопили в полон два українських катери і буксир. Деякий час Сорока перебував на лікуванні в Керчі, потім у медчастині СІЗО "Матросская тишина", при цьому представники російської служби виконання покарань стверджували, що стан здоров'я моряка задовільний, а медична допомога надається в повному обсязі.

Тільки наприкінці лютого після наполегливих звернень адвокатів та українського омбудсмена російська сторона визнала необхідність лікування Сороки і скерувала його і двох інших поранених моряків на обстеження в цивільній лікарні. Там підтвердили необхідність операції, і ФСВП схвалила її проведення.

Операцію провели в березні. У квітні з'явилася інформація про те, що у Сороки після операції на руці не функціонують пальці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram