ГоловнаСуспільствоЖиття

Судді поскаржилися до Вищої ради правосуддя на голову САП через "справу Краяна", - ЗМІ

На їхню думку, глава САП робить все, щоб затягнути процес з метою передати справу в юрисдикцію Антикорупційного суду.

Судді поскаржилися до Вищої ради правосуддя на голову САП через "справу Краяна", - ЗМІ
Фото: Думская

Колегія суддів Малиновського районного суду Одеси, яка розглядає так звану "справу Краяна", звернулася до голови Вищої ради правосуддя Володимира Говоруха зі скаргою на голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Згідно із заявою, підписаною ще 8 травня Сергієм Черевком, Дмитром Передерком і Віктором Корою, починаючи з 16 квітня, співробітники САП, які беруть участь в процесі, не з'являються на засідання, пише "Думская".

Також колегія суддів обурена позицією самого Назара Холодницького, який раніше заявляв про те, що буде погоджувати нове звинувачення проти мера Одеси Труханова рівно стільки часу, скільки йому буде потрібно.

Служителі Феміди вважають, що дії Холодницького підривають авторитет Малиновського суду. На їхню думку, глава САП робить все, щоб затягнути процес з метою передати справу в юрисдикцію Антикорупційного суду.

Копію заяви передали в Генпрокуратуру.

Нагадаємо, сторона обвинувачення ще 10 квітня заявила про необхідність зміни обвинувального акта, однак відтоді зрушень у справі немає. В САП тоді пояснили своє рішення тим, що справа на межі повного розвалу: один зі свідків (нардеп Олександр Дубовий, - Ред.) відмовився від свідчень, інші не з'явилися, оскільки перебувають на лікуванні за кордоном або у відпустці.

Крім того, суд відмовився задовольняти клопотання прокурора про допит експертів, які дали в трьох експертизах абсолютно протилежні висновки щодо вартості колишнього адмінбудинку заводу "Краян", і про одночасний допит уже допитаних свідків, свідчення яких були суперечливими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram