ГоловнаСуспільствоОсвіта

Суд скасував призначення Гладковського головою наглядової ради НАУ

На початку березня Порошенко звільнив Олега Галдковського з посади першого заступника секретаря РНБО.

Суд скасував призначення Гладковського головою наглядової ради НАУ
Фото: Zik

Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним та скасував наказ Міністерства освіти і науки, згідно з яким наглядову раду Національного авіаційного університету очолював екс-перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.

За даними освітнього порталу "Педагогічна преса", зазначене судове рішення набуло чинності 22 квітня 2019 року.

Після скасування відповідного наказу "Про затвердження складу наглядової ради Національного авіаційного університету" від 20.10.2016 року №1267 наглядова рада НАУ буде працювати у складі, затвердженому наказом Міносвіти від 05.11.2015 року №1146. Головою цього складу Наглядової ради є Олександр Бадрудінов.

25 лютого журналісти "Наших грошей" повідомили, що син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі. За інформацією журналістів, Гладковський-молодший разом з партнерами організував приблизно в 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. Водночас державні оборонні підприємства переплачували за товар в 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські угоди і давало на них згоду.

Гладковський заперечує звинувачення на свою адресу.

На початку березня президент Петро Порошенко звільнив першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського з обійманої посади, зазначивши, що звільнення - це не визнання провини Гладковського і не вирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram