ГоловнаСуспільствоЖиття

У Вінницькій області заборонили продаж алкоголю вночі

Частка злочинів в області, скоєних у стані сп'яніння, становить 10,3%.

У Вінницькій області заборонили продаж алкоголю вночі
Фото: bereznyaki.org

У Вінницькій області обмежили продаж алкоголю в нічний час.

Про це повідомляють на сайті прокуратури області.

Відзначають, що в рамках заходів боротьби зі злочинністю встановлено, що станом на кінець листопада минулого року частка злочинів, скоєних у стані сп'яніння, становила 10,3%.

"Такий рівень «п'яних злочинів» може свідчити про негативні тенденції в суспільстві і позначається на безпеці громадян. Одним із дієвих способів виправлення ситуації є обмеження продажу алкоголю в нічний час", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що обмежувальні заходи стосуються тільки продажу алкоголю в магазинах, супермаркетах та інших точках продажу і не застосовуються до реалізації алкоголю в нічних клубах, барах та інших спеціалізованих розважальних закладах, де, як правило, є охорона, яка відповідає за безпеку.

У прокуратурі повідомили, що серед районів Вінницької області найвищий відсоток злочинів, скоєних у стані алкогольного сп'яніння, зафіксовано в південних районах: Чернівецькому (32,7%), Мурованокуриловецькому (31,9%), Бершадському (23,7%), Могильов -Подільському (23 2%), Крижопільському (20,4%).

"Тому в районах, де збільшився рівень таких злочинів, заборонили продаж алкоголю в нічний час у м. Бершадь, Липовець, смт Томашпіль, Оратів, Дашів, Кирнасівка, Шпиків, Літин, Браїлів, Мурафа, Копайгород, Северинівка, с. Кунка, Краснопілка", - повідомили в прокуратурі.

Крім того, наголошується, що кілька районів ухвалили рішення про обмеження продажу алкоголю самостійно раніше - в м. Ладижин, Бар, Немирів, Могилів-Подільський, Козятин, смт Вапнярка, Чечельник, Тростянець, Теплик, Піщанка.

Нагадаємо, в квітні минулого року президент Петро Порошенко підписав закон про право місцевої влади забороняти продаж алкоголю.

На сьогодні продаж алкоголю в нічний час обмежений у великих містах України: Києві, Львові, Луцьку, Житомирі, Чернігові, Кам'янці-Подільському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram