ГоловнаСуспільствоЖиття

Мерія Харкова підготує проект рішення про примусове знесення волонтерського намету

Намет, що простояв 5 років, порушує закони про благоустрій і дорожній рух.

Мерія Харкова підготує проект рішення про примусове знесення волонтерського намету

Міський голова Харкова Геннадій Кернес відповів на петицію жителів про знесення волонтерського намета в центрі міста. Відповідь опубліковано на сайті мерії.

Мер обіцяє підготувати проект рішення виконкому Харківської міськради, щоб прибрати намет у примусовому порядку.

Як аргумент міський голова наводить п. 5 ч. 1 ст. 16 Закону України "Про благоустрій населених пунктів", яка забороняє самовільно встановлювати об'єкти внутрішньої реклами, торговельні лотки, павільйони, кіоски і так далі. Для демонтажу таких об'єктів передбачений механізм, підстави і терміни проведення. Згідно з правилами, самовільно встановленими об'єктами називаються об'єкти, розташовані на земельній ділянці комунальної власності без документів, що засвідчують право власності або право користування земельною ділянкою.

За інформацією департаменту інфраструктури Харківської міської ради від 10 травня, намет, розміщений на проїжджій частині площі Свободи, обмежує видимість для пішоходів, що суперечить вимогам Закону України "Про дорожній рух" і стандартам безпеки дорожнього руху.

Міський голова зазначає, що на виконання вимог Правил направлені запити до відповідних уповноважених органів, щоб підтвердити законність розміщення намета.

Після того, як інформацію буде отримано, в Департаменті інфраструктури підготують проект рішення виконкому Харківської міської ради про звільнення території міста від самовільно встановленого об'єкта в примусовому порядку.

Нагадаємо, петиція з проханням прибрати намет з площі Свободи була розміщена на сайті міськради 8 травня, а вже 9 травня вона набрала необхідну кількість голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram