ГоловнаСуспільствоПодії

Під Конституційним Судом побилися націоналісти і прихильники БПП

Мітингувальників розділили кордоном бійці Нацгвардії і поліції.

Біля будівлі Конституційного Суду України в Києві відбулася бійка між активістами ВО "Свобода" і партії "Нацкорпус" з одного боку та представниками партії "БПП "Солідарність" з іншого.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відзначають, що бійка почалася після того, як націоналісти почали звинувачувати чинного президента Петра Порошенка в низці невдач на фронті, зокрема в загибелі українських військових під час "Іловайського котла" і під час оборони Дебальцевого, в корупції в армії, а також закидали йому скасування Конституційним Судом статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

У відповідь прихильники БПП почали скандувати "Ганьба!" і за цим послідувала коротка бійка, яку оперативно припинили правоохоронці.

У цей час обидва табори мітингувальників розділені кордонами бійців Нацгвардії і Нацполіції. Одна сторона скандує: "Конституція не позеленіє", їхні опоненти - "Свинарчук, Порошенко - за ґрати".

Про постраждалих у результаті інциденту не повідомляють.

Як повідомляють ЗМІ, націоналісти виступають за розширення закону про люстрацію.

Нагадаємо, 18 квітня КС відклав розгляд закону "Про очищення влади". Більшість суддів вирішила взагалі не розглядати це питання найближчим часом

Закон "Про очищення влади" (про люстрацію) було прийнято з п'ятої спроби у вересні 2014 року і набув чинності в жовтні 2014-го. Він передбачає, що особи, які займають державні посади, що підпадають під люстраційну перевірку, повинні не пізніше, ніж на десятий день з початку проведення перевірки, подати своєму керівникові власноруч написану заяву про згоду на проведення перевірки.

У січні 2015 року депутати Ради, серед яких в основному колишні "регіонали", оскаржили закон у Конституційному Суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram