ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція закрила понад 30 піратських онлайн-кінотеатрів

Відкрито 19 кримінальних проваджень, чотирьом особам повідомлено про підозру.

Кіберполіція закрила понад 30 піратських онлайн-кінотеатрів
Киберполиция закрыла более 30 пиратских онлайн-кинотеатров

Співробітники департаменту Кіберполіції України припинили діяльність понад 30 піратських онлайн-кінотеатрів.

Про це повідомляється на сайті Кіберполіції.

За словами начальника департаменту кіберполіції Сергія Демедюка, поліцейська операція з протидії піратству тривала близько місяця. За фактами протиправної діяльності у сфері інтелектуальної власності відкрито 19 кримінальних проваджень. Чотирьом особам повідомлено про підозру.

Крім того, до суду вперше скеровано справу щодо жителя Кривого Рогу, який знімав прем'єрні покази кінофільмів в кінотеатрах і продавав ці відео для поширення. Справа була кваліфікована за ч. 1 ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) КК. Чоловікові загрожує до двох років в'язниці.

"Закінчення проведення операції не означає, що робота в цьому напрямку припиняється. Ми продовжуємо проводити заходи з виявлення так званих піратів і готові до взаємодії з правовласниками для реагування на факти порушення їхніх прав. Тому закликаємо зацікавлених сторін до співпраці", - зазначив Демедюк.

Також, під час операції викрили двох братів з Дніпропетровської області, які створили такі піратські сайти, як kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top, kino-hd.top. За приблизними оцінками, вони щомісяця заробляли близько 2 тис. доларів на рекламі. Один зі спільників виявився чинним співробітником Державної фіскальної служби.

У Львівській області кіберполіція заблокувала 13 піратських ресурсів, які створив місцевий житель. Основним заробітком для нього було підтримання роботи цих ресурсів для розміщення на них платної реклами.

Також на території Донецької, Чернівецької та Миколаївської областей правоохоронці задокументували діяльність осіб, які встановлювали та налаштовували обладнання для незаконної ретрансляції тисячі телеканалів, зокрема, заборонених в Україні російських.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кіберполіція закрила сайт Kinogo і ще три піратських онлайн-кінотеатри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram