ГоловнаСуспільствоВійна

За тиждень сапери розмінували понад 60 га території Донецької і Луганської областей

Було ліквідовано 74 вибухонебезпечні предмети.

За тиждень сапери розмінували понад 60 га території Донецької і Луганської областей
Фото: ООС

Фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій зі складу Об'єднаних сил за тиждень обстежили і розмінували більш ніж 60 га території Донецької та Луганської областей, знешкодивши 74 вибухонебезпечні предмети. Про це повідомляють на Facebook Операції об'єднаних сил (ООС).

"Піротехнічні підрозділи служби зі складу Об'єднаних сил упродовж тижня обстежили 64 гектари території Донецької та Луганської областей, вилучили та знищили 74 вибухонебезпечні предмети", - зазначено в повідомленні.

Також особовий склад ДСНС продовжує відновлювати житлові будинки в містах Мар'їнка та Красногорівка, які були пошкоджені в результаті артилерійських обстрілів. У штабі зазначили, що за попередній тиждень відновили 10 будинків.

У повідомленні ООС сказано, що в пунктах допомоги населенню, які розташовані на території контрольних пунктів в'їзду-виїзду, рятувальники надали психологічну допомогу 507 людям.

Нагадаємо, на початку травня Кабінет Міністрів України затвердив Правила позначення небезпеки, пов'язаної з мінами та вибухонебезпечними предметами - наслідками війни.

Це перший затверджений підзаконний акт після прийняття ВР у грудні 2018 Закону України "Про протимінну діяльність в Україні". Правила були прийняті на виконання міжнародних зобов'язань України і враховують положення міжнародних стандартів протимінної діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram