ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові мітингували через намети волонтерів для збору допомоги армії

Міська влада має намір її знести, активісти - проти.

У Харкові мітингували через намети волонтерів для збору допомоги армії
В Харькове митингуют из-за палатки волонтеров для сбора помощи армии
Фото: facebook.com/itsector.kh

У центрі Харкова пройшов мітинг проти знесення намету волонтерів для збору допомоги армії. Про це повідомляється на сторінці в facebook "Інфоцентр Євро Харків".

"Невідомий чоловік приліпив на намет припис Департаменту територіального контролю Харківської міськради з вимогою демонтувати намет до 14 травня, після чого втік", - написано на сторінці.

Учасники віча на захист намету "Все для перемоги" рушили ходою від площі Свободи до будівлі Харківської мерії, передає UA:Харків

За даними прес-секретаря поліції Харківської області Оксани Калмикової, в ході брали участь близько 600 осіб. Вони підписали на площі Свободи звернення з вимогою не демонтувати намет. Завтра його віднесуть до мерії.

Опубліковане на сайті міськради розпорядження від 11 травня зобов'язує волонтерів протягом трьох днів демонтувати намет. Згідно з документом, намет встановлено на землі комунальної власності без дозвільних документів.

"У разі невиконання умов розпорядження у встановлений термін, самовільно (незаконно) встановлений об'єкт за вказаною адресою буде демонтований на підставі рішення виконавчого комітету Харківської міської ради", - йдеться в розпорядженні.

Раніше повідомлялося, що 8 травня мер Харкова Геннадій Кернес закликав городян підтримати петицію про те, щоб прибрати з проспекту Свободи в місті намет зі збору допомоги українським військовим. За його словами, "на неї вже неможливо дивитися" через бруд і фрагменти снарядів, які на ній зображені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram