ГоловнаСуспільствоПодії

Машину головного редактора телеканалу TVi спалили вночі в Києві (оновлено)

Володимир Єгоров пов'язує інцидент з професійною діяльністю.

Машину головного редактора телеканалу TVi спалили вночі в Києві (оновлено)
Фото: Владимир Егоров\facebook

У Києві в ніч на неділю, 12 травня, згорів автомобіль головного редактора телеканалу TVi Володимира Єгорова.

"Сьогодні о 04:30 мою машину підпалили. Я пов'язую це з професійною діяльністю. Сусіди кажуть про бавовну, явний підпал. Добре, що ніхто не постраждав. Машину любив, стала хорошим другом", - написав він в facebook відразу після інциденту.

За його словами, йому не надходили останнім часом погрози, "але здогадки є".

Пізніше головний редактор телеканалу розповів, що пожежники і поліція приїхали оперативно і "свою роботу зробили". Однак, за словами Єгорова, автомобіль після пожежі відновленню не підлягає.

Поліція інцидент поки не коментувала.

За словами Єгорова, співробітники ДержНС передали матеріали про підпал автомобіля правоохоронцям. Статтю, за якою порушено справу, ще не повідомили.

"Джерело загоряння було під передньою лівою частиною автомобіля. Машина - на дизелі, нова (пробіг всього 140 т. км). Слідчо-оперативна група взяла частини автомобіля для експертизи", - написав Єгоров пізніше в facebook.

Оновлення 16:30. За фактом спалення автомобіля головного редактора телеканалу TVi Володимира Єгорова відкрито кримінальне провадження. Про це повідомив начальник Голосіївського управління Національної поліції Києва Олег Волошин в ефірі "112 Україна".

Справу відкрито за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

Як уточнив Волошин, згідно з попередніми даними рятувальників, займання почалося зсередини автомобіля.

Напади на журналістів в Україні почастішали останнім часом. Так, 4 травня в Черкасах жорстоко побили журналіста Вадима Комарова. Він у важкому стані потрапив до реанімації. 9 травня невідомі побили знімальну групу місцевого телеканалу у Волинській області. 27 квітня в Дніпрі спалили машину головного редактора місцевої газети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram