ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укртранснафта" відновила транзит нафтопроводом "Дружба"

Транзит територією України був тимчасово зупинений 25 квітня.

"Укртранснафта" відновила транзит нафтопроводом "Дружба"
Фото: ukrtransnafta.com

АТ "Укртранснафта" відновило транзит нафти європейським споживачам магістральним нафтопроводом "Дружба" 11 травня. Про це повідомляється на сайті на сторінці компанії у Facebook.

"Сьогодні, 11 травня, о 14:35 АТ "Укртранснафта" відновило транзит нафти європейським споживачам магістральним нафтопроводом "Дружба". Це стало можливим, зокрема після того, як фахівці угорської компанії MOL провели додаткові дослідження нафти, яка перебувала у трубопроводі, і підтвердили готовність її приймати", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 квітня 2019 року концерн "Белнефтехим" заявив про різке погіршення якості нафти, що надходить по нафтопроводу з Росії. Транзит територією України був тимчасово зупинений 25 квітня ввечері після того, як європейські споживачі відмовилися приймати російську нафту з підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів.

7 травня Росія повідомила про арешт чотирьох осіб у справі про забруднення нафти в трубопроводі "Дружба". 6 травня Білорусь заявила про надходження кондиційної нафти.

Раніше також повідомлялося, що "Укртранснафта" 14 травня продовжить переговори з Росією про зберігання некондиційної нафти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram