ГоловнаСуспільствоЖиття

Засуджена за смертельну ДТП Зайцева просить 5 років умовного ув'язнення замість 10 років в'язниці

Після оголошення вироку Зайцева змінила адвоката і звинувачує в аварії Геннадія Дронова.

Засуджена за смертельну ДТП Зайцева просить 5 років умовного ув'язнення замість 10 років в'язниці
Фото: NewsRoom

Засуджена у справі про смертельну ДТП в центрі Харкова Олена Зайцева домагається пом'якшення вироку - замість десяти років в'язниці вона вимагає 5 років умовного покарання. Про це в коментарі Kharkiv Today повідомила адвокат сторони потерпілих Лариса Матвєєва.

Вона ознайомилася з апеляційною заявою Зайцевої, яку 26 березня подала її нова захисниця Юлія Плетньова.

За словами Матвєєвої, заява свідчить про кардинальну зміну позиції засудженої, яка на судовому етапі визнавала свою провину, а тепер перекладає вину на другого засудженого у справі - Геннадія Дронова.

"Позиція сторони захисту Зайцевої обурила всіх, потерпілі ніколи не вірили в каяття Зайцевої, але до такого відвертого цинізму теж ніхто готовий не був", - підкреслила адвокат.

Вона зазначає, що законних підстав для зміни рішення суду першої інстанції немає, оскільки нинішня позиція Зайцевої ґрунтується на спробі зняти з себе провину і спростувати матеріали кримінальної справи.

"Зайцева ж провину свою визнавала, з обвинувальним актом погоджувалася, готова була зазнати справедливого покарання. З огляду на об'єктивні докази і тяжкість наслідків, таких підстав немає", - додала Матвєєва.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року внаслідок дорожньо-транспортної пригоди в центрі Харкова за участю машин Зайцевої та Дронова загинули шестеро людей, ще п'ятеро отримали травми різного ступеня тяжкості. 26 лютого Харківська суд засудив Зайцеву і Дронова до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram