ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат розповів про стан здоров'я військовополонених українських моряків

Трьом пораненим потрібна додаткова медична допомога і умови для реабілітації.

Адвокат розповів про стан здоров'я військовополонених українських моряків
Фото: hromadske.ua

Російський адвокат Микола Полозов розповів про стан здоров'я трьох поранених українських військовополонених моряків Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки. Про це Полозов повідомив журналістам на брифінгу в Гамбурзі після усних слухань в Міжнародному трибуналі ООН з морського права у справі про імунітети трьох українських військових кораблів і 24 членів їх екіпажів, передає УНІАН.

"У більшості з військовополонених моряків стан задовільний. Між святами в Росії їх провідали консули і наші адковати. Звичайно, у нас досі викликає побоювання стан здоров'я поранених військовополонених Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки. У Василя Сороки зняли гіпс з руки, але функція руки так і не відновилася. В умовах слідчого ізолятора йому не дають в належному степені і мірі реабілітацію, відновлення функції руки", - заявив Полозов.

"Крім того, ми наполягаємо на тому, щоб стосовно двох інших військовополонених поранених, Андрія Артеменка і Андрія Ейдера, було проведено додаткове незалежне обстеження, оскільки у них залишаються не витягнені осколки в тілах. Поки ці дії російська влада не виконує", - зазначив адвокат.

Українських медиків до військовополонених не допускають.

Полозов додав, що аж до вчорашнього дня російські слідчі знайомили адвокатів і військовополонених з новими постановами про призначення так званої "ситуаційної експертизи".

За його словами, у другій половині травня планується проведення слухань в апеляційній інстанції на продовження запобіжного заходу щодо заяв, поданих в квітні.

Крім того, сторона захисту очікує, що в другій половині травня відбудеться ознайомлення військовополонених і адвокатів з уже проведеними експертизами.

Нагадаємо, слухання в Міжнародному трибуналі в Гамбрузі пройшли сьогодні, 10 травня. Україна зажадала як тимчасовий захід зобов'язати РФ негайно звільнити 24 українських військових моряків і три кораблі. Рішення суд повинен оголосити 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram