ГоловнаСуспільствоПодії

Судді Окружного адмінсуду Києва не з'явилися на кваліфікаційне оцінювання і надіслали 34 довідки про хвороби

Іспити для них перенесли на 21 травня.

Судді Окружного адмінсуду Києва не з'явилися на кваліфікаційне оцінювання і надіслали 34 довідки про хвороби
Фото: goodvin.info

Більшість суддів Окружного адміністративного суду Києва, включно з головою Павлом Вовком і суддями, які визнали незаконною націоналізацію ПриватБанку, не з'явилися на обов'язкове кваліфікаційне оцінювання через хворобу.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Вищу кваліфікаційну комісію суддів (ВККС).

"Семеро суддів прийшли, 34 - ні. Неявка на оцінювання без поважних причин є підставою для звільнення судді. Однак комісія з'ясувала, що сталося з цими суддями: вони всі в один день занедужали і надіслали нам 34 довідки про хвороби. Вища кваліфікаційна комісія не має права спростовувати або перевіряти медичні довідки. Тому така причина є поважною, і для цих суддів призначено новий день складання іспиту", - розповів член ВККС, секретар палати з питань підбору та публічної служби Михайло Макарчук.

За його словами, судді Окружного адмінсуду повинні прийти для складання іспиту 21 травня.

Перелік суддів, які не прийшли на кваліфікаційне оцінювання, напередодні оприлюднив член Громадської ради доброчесності Роман Маселко.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва 18 квітня визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського. Нацбанк і Мінфін заявили, що подадуть апеляцію після офіційного оприлюднення рішення суду і впевнені в своїй правоті.

Увечері 18 квітня президент Петро Порошенко на засіданні РНБО попросив Генпрокуратуру і Службу безпеки вивчити можливість притягнення до кримінальної відповідальності суддів Окружного адмінсуду і висловився за якнайшвидше кваліфікаційне оцінювання суддів. У відповідь на це Вовк заявив, що розцінює висловлювання президента як втручання в діяльність суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram