ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві провели акцію-перфоманс на підтримку Сенцова

Активісти відвідали 14 посольств країн - членів Ради Європи.

Фото: Макс Требухов

У Києві активісти провели акцію-перфоманс "Do you remember?" на підтримку українського режисера Олега Сенцова, якого п'ять років незаконно утримують у Росії за сфабрикованим звинуваченням.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Учасники акції зібралися біля пам'ятника Ярославу Мудрому на "Золотих Воротах" і пройшли символічною ходою до 14 посольств - країн-членів Ради Європи.

Активісти передали кожному посольству листи від українських заручників Кремля і нагадали країнам-членам Ради Європи про те, що будь-який діалог із Володимиром Путіним треба починати з питання звільнення Сенцова й інших політв'язнів. Учасники акції наголошують, що саме це питання має стати основним на засіданні Комітету міністрів Ради Європи, яке пройде 16-17 травня в Гельсінкі.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, 10 травня, п'ять років тому, в Сімферополі заарештували режисера Олега Сенцова. Пізніше його засудили за сфабрикованим звинуваченням. Свій термін режисер відбуває на крайній півночі РФ - у Лабитнангі.

Згідно з обвинувальним висновком, за яким засудили Сенцова і його товариша Олександра Кольченка, в квітні 2014 року Сенцов нібито створив у Криму "терористичне співтовариство", яке отримувало вказівки від невідомих осіб у Києві. Учасники спільноти вчинили два "терористичні акти" в Сімферополі - підпал дверей офісу "Русской общины Крыма" і вікна місцевого відділення "Единой России". У 2015 році Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі, а Кольченка - до 10 років.

Крім нього, за версією звинувачення, до складу групи входили також Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв (обидва вони були засуджені раніше особливим порядком), а також Степан Цириль, Ілля Зуйков, Енвер Асанов і Микита Боркін (останніх чотирьох оголошено в розшук).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram