ГоловнаСуспільствоЖиття

Вертолітна ескадрилья відпрацьовує нічні стрільби на полігоні в Рівному

У навчаннях беруть участь усі категорії льотного і льотно-підйомного складу.

Вертолітна ескадрилья відпрацьовує нічні стрільби на полігоні в Рівному
​Вертолетная эскадрилья проводит ночные стрельбы
Фото: mil.gov.ua

На Рівненському військовому полігоні проводять навчання з бойової підготовки бригад армійської авіації Сухопутних військ і Військово-Морських сил Збройних сил України.

Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони.

У заході беруть участь усі категорії льотного і льотно-підйомного складу, авіанавідники, офіцери бойового управління.

Екіпажі вертольотів різних типів, у тому числі Мі-24 і Мі-8, у складі пар, ланок і ескадрилій виконують навчально-бойові завдання в складних метеорологічних умовах. Окрім польотів різної складності, пілоти виконують завдання з висадки десанту, елементи евакуації, польоти на бойове застосування ракетного і артилерійсько-гарматного озброєння з гранично малої висоти вдень і вночі.

Фото: mil.gov.ua

Окремо військові відпрацьовують навички пілотування вертолітної техніки, обладнаної приладами нічного бачення, що дозволяє літати і вести вогонь у темний час доби на рекордно малій висоті, а в реальній бойовій обстановці приховано наблизитися, знищити цілі і безпечно повернутися в район базування.

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

"З кожним роком завдання екіпажів ускладнюються. Ми використовуємо нові способи виконання льотних і вогневих завдань. Уперше за часи незалежності України проводимо навчання в складі 16 вертольотів, які виконуватимуть завдання у складі ескадрильї вночі. Це є ще одним доказом того, що армійська авіація здатна виконувати бойові завдання в складних умовах", - зазначив генерал-майор Ігор Яременко.

Нагадаємо, раніше, в лютому, військові ООС провели тренування з бойового управління вертольотом Мі-2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram