ГоловнаСуспільствоПодії

На півдні України прикордонники виявили 900 ящиків контрабандних цигарок

Нелегальний бізнес було налагоджено в Миколаївській і Хмельницькій областях.

На півдні України прикордонники виявили 900 ящиків контрабандних цигарок
Фото: dpsu.gov.ua

У Миколаєві прикордонники разом з фіскальною службою "накрили" великий центр незаконного поширення контрабандних цигарок. Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Так, оперативні співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби спільно зі співробітниками оперативного управління ГУ ДФС Миколаївської та Херсонської областей, під процесуальним керівництвом прокуратури Херсонської області і за силової підтримки спецпідрозділу "Дозор" викрили потужний центр незаконного обігу підакцизних товарів, а саме цигарок.

До такого бізнесу були залучені десятки людей із різних областей. Головний центр був у Миколаєві. Також там діяв так званий сall-center, де збиралися дані про замовлення, а також велася документація і бухгалтерія. У Хмельницькому діяв склад для накопичення і відправлення контрабанди до замовників.

За попередніми даними, продажі здійснювалися на сотні тисяч доларів США, причому в документах фігурували і російські рублі.

У рамках відкритого кримінального провадження та постанови суду співробітники прикордонної та фіскальної служби провели обшуки в Миколаївській і Хмельницькій областях.

У "головному" офісі правоохоронці виявили близько сотні SIM-карт, пачки цигарок різних марок, попередньо для презентації, документи й інші докази. На складі було виявлено близько 900 ящиків цигарок. Сума оцінки ще встановлюється, вона може становити кілька мільйонів гривень.

Зараз проводяться слідчі дії, громадян, які організували цей бізнес, підозрюють у порушенні ч. 1 статті 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК.

Нагадаємо, на початку травня 2019 року на непідконтрольній території Луганської області бойовики "ЛНР" заявили про затримання контрабандної партії цигарок на 40 млн рублів, які були виготовлені на території "ДНР".

Під час огляду на складі знайшли і вилучили 1 тис. 679 коробок з цигарками Marlboro виробництва "ДНР" і чотири автомобілі. Загальна сума вилученого товару склала 40 млн рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram