ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі облили фекаліями відому активістку Підпалу

Інцидент стався під час акції проти забудови "Літнього театру".

В Одесі облили фекаліями відому активістку Підпалу
Светлана Подпалая
Фото: Светлана Подпалая / Facebook

У центрі Одеси облили нечистотами журналістку "Групи 2 травня", активістку Світлану Підпалу.

Про це повідомив у Фейсбуці радник начальника регіонального главку Нацполіції Руслан Форостяк.

"У Приморський відділ надійшла інформація, що в районі Літнього театру активістку Світлану Підпалу невідомий облив фекаліями і нечистотами. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство)", - написав він.

Як повідомив у Фейсбуці керівник громадської організації "Зелений лист" Владислав Балинський, інцидент з Підпалою може бути пов'язаний з протистоянням громадських активістів проти забудови в Літньому театрі.

"Ось, конкретний приклад злагодженої роботи пропагандистської машини і мер, обвинувачений у корупції, вже опустився до відкритого протистояння з жителями Одеси ... З огляду на те, що це вже другий подібний інцидент, я так розумію, що і з приводу першого - з Мустафою Найємом - теж дали добро", - написав Балинський.

Сама Підпала розповіла, що вранці прийшла до Літнього театру, щоб підтримати активістів і бути присутньою під час огляду пересаджених через заплановане будівництво дерев.

"О 09:30 я прийшла в Літній, щоб бути присутньою під час огляду фахівцем КП "Зелентрест" пересаджених напередодні робочими дерев. Я була одна. На місці присутній Степан Филимон, Сергій Тригуб, велика кількість чергових "тітушок", тривали незаконні роботи. До мене підійшов виконроб Микола Пастер і почав розмову. Буквально через хвилину підбіг хлопець з повним відром помиїв і облив мене з ніг до голови. "Тітушки" сміялися і знімали мене на відео. Відмінна буде Аркадія№2", - написала вона в Фейсбуці.

Відзначимо, що це не перший напад на Підпалу в Одесі. У 2017 році на неї в центрі міста напали невідомі, розпорошили їй в обличчя газовий балончик і побили.

Нагадаємо, раніше депутата Верховної Ради Мустафу Найєма в Одесі облили фекаліями. Він приїжджав у місто, щоб підтримати акцію із захисту від забудови Літнього театру. На брифінгу до Найєма підбіг чоловік у спецодязі й облив смердючою рідиною.

28 березня одеський виконком затвердив проект благоустрою Літнього театру, який запропонував відомий шоумен Дмитро Шпінарєв. Він передбачає створення в Літньому театрі концертного майданчика, з фуд-кортами і зоною відпочинку. 12 квітня будівельники приступили до початку робіт, що викликало нову хвилю конфліктів з активістами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram