ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві на Оболоні знайшли протитанкову міну часів Другої світової

Того ж дня піротехніки знищили її на полігоні.

У Києві на Оболоні знайшли протитанкову міну часів Другої світової
Фото: DSNSKyiv

6 квітня 2019 року в Києві на перетині проспектів Бандери та Героїв Сталінграда піротехніки вилучили і знищили протитанкову міну часів Другої світової війни. Про це повідомляють на Facebook Головного управління ДСНС у Києві.

Відзначено, що міну ТМ-62 виявили випадкові люди під час прогулянки на вул. Степана Бандери, 26-а, потім викликали рятувальників. Група піротехніків вилучила боєприпас і знищила його на полігоні.

Також у ДСНС відзначили, що з початку року на території Києва було вилучено і знищено 479 одиниць різнокаліберних вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Рятувальники попередили, що в разі виявлення вибухонебезпечних предметів слід бути вкрай обережним, повідомити за телефоном "101" або "102" про знахідку, обгородити її і не підпускати до неї інших людей, особливо дітей.

Місце, де було виявлено протитанкову міну, знаходилося за півкілометра від житлового масиву Оболонь. Під час Другої світової війни на цьому місці були заплавні луки.

Нагадаємо, в лютому 2019 року співробітники київського комунального підприємства "Плесо" на Теремках, на вул. Якубовського, під час прибирання озера знайшли міну часів Другої світової війни. Снаряд лежав у воді біля берега.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram