ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ розкрила підготовку диверсії на одному з військових арсеналів

Спецслужби РФ вербували співробітника арсеналу, шантажуючи його безпекою рідних в ОРДЛО.

СБУ розкрила підготовку диверсії на одному з військових арсеналів
Фото: Iluhis.com

Служба безпеки України виявила і затримала работаніка одного з військових арсеналів, завербованого російськими спецслужбами. Затриманий готував диверсію на території одного з арсеналів, де зберігаються стратегічні запаси ракет і боєприпасів, повідомила прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що на початку поточного року представники російської спецслужби завербували працівника арсеналу. Для цього вони використовували методи психологічного впливу і тиску, загрожуючи безпеці родичів службовця, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Працівника арсеналу змусили зібрати інформацію про військовий об'єкт - про стан охорони, наявність та переміщення зброї. Отриману інформацію країна-агресор планувала використовувати для здійснення диверсій на стратегічному військовому об'єкті для підриву обороноздатності України.

За виконання поставлених завдань спецслужби РФ обіцяли матеріальну допомогу, отримання громадянства Росії з оформленням пенсії. Супровід і координацію його діяльності куратори здійснювали з території РФ через мережу Інтернет.

Працівник арсеналу був забезпечений необхідними засобами зв'язку та електронними каналами для передачі інформації з обмеженим доступом.

"Завдяки своєчасному реагуванню співробітників військової контррозвідки СБУ вдалося запобігти втягуванню українського громадянина в протиправну діяльність на шкоду національним інтересам України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 9 жовтня 2018 року відбулися масові вибухи і пожежа на арсеналі боєприпасів Міністерства оборони в Ічні Чернігівської області. Раніше відбувалися пожежі на території арсеналів у Калинівці та Балаклеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram