ГоловнаСуспільствоЖиття

У масових заходах 8 і 9 травня Нацполіція прогнозує участь 220 тис. осіб

Заходи очікуються по всій території України.

У масових заходах 8 і 9 травня Нацполіція прогнозує участь 220 тис. осіб
Фото: Анна Стешенко

Національна поліція прогнозує участь 220 тис. осіб у масових заходах 8 (День пам'яті і примирення) і 9 травня (День перемоги). Про це йдеться в прес-службі Нацполіції.

"Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що 8 і 9 травня по всій території держави пройдуть масові заходи з нагоди Дня пам'яті і примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За попередньою інформацією, в цих заходах планують узяти участь близько 220 000 осіб. У зв'язку зі значною чисельністю учасників ситуаційні центри на місцях починаючи з 7-ї години 9 травня і до завершення заходів переводяться в надзвичайний режим роботи", - сказано в повідомленні.

Голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що масові заходи пройдуть у всіх регіонах країни. Він також наголосив на необхідності оперативної взаємодії між усіма підрозділами правоохоронців.

Князєв наголосив на необхідності проведення координаційних зустрічей керівниками територіальних підрозділів поліції з представниками громадських організацій, осередків політичних сил на місцях для запобігання протиправним діям щодо учасників масових заходів.

Ідеться про недопущення провокацій, пов'язаних із використанням забороненої символіки тоталітарних режимів.

Нагадаємо, Петро Порошенко 24 березня 2015 року підписав указ, яким заснував 8 травня як День пам'яті і примирення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram