ГоловнаСуспільствоЖиття

У 2018 році в Україні не було жодного випадку насильства через антисемітизм, - Розенко

Однак були помічені випадки прояву вандалізму антисемітської спрямованості.

У 2018 році в Україні не було жодного випадку насильства через антисемітизм, - Розенко
Фото: dyvys.in

У 2018 році в Україні не було зафіксовано жодного випадку насильства на ґрунті антисемітизму, проте вандалізм усе ще присутній. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко на Kyiv Jewish Forum, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд і Україна загалом засуджує будь-які прояви нетолерантності й антисемітизму, як на національному, так і міжнародному рівні. В Україні впродовж 2018 року - і ми можемо цим пишатися - не було зафіксовано жодного випадку антисемітського насильства. На жаль, усе ще залишаються, але зменшуються, прояви вандалізму антисемітської спрямованості", - сказав він на Kyiv Jewish Forum у понеділок у Києві.

Павло Розенко також підкреслив, що Україна докладає всіх зусиль для захисту власних громадян від посягань на їхню честь і ніколи не буде підтримувати жодних проявів антисемітизму, ксенофобії і нетолерантності.

Нагадаємо, в Києві зараз проходить Київський єврейський форум. Заради цієї події в Україну приїхав спецпосланець США з питань моніторингу і боротьби з антисемітизмом Елан Карр.

На сьогодні в Україні проживає одна з найбільших єврейських громад у світі, але оцінки її розміру сильно різняться, варіюючи від 120 000 до 400 000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram