ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні вперше відзначають День піхоти ЗСУ

Бійців привітав командувач ООС Сергій Наєв.

В Україні вперше відзначають День піхоти ЗСУ
Фото: Міноборони

Сьогодні, 6 травня, в Україні вперше відзначають День піхоти.

Відповідний указ президент Петро Порошенко підписав 19 квітня.

Цим указом №152/2019 постановляється щорічно 6 травня відзначати День піхоти "з метою вшанування мужності і героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірничо-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України".

Механізовані, мотопіхотні, гірничо-штурмові військові частини складають основу Сухопутних військ. Вони виконують завдання щодо утримання зайнятих рубежів і позицій, відбиття ударів і прориву оборони супротивника, захоплення важливих районів, рубежів і об'єктів у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Бійців привітав командувач ООС Сергій Наєв.

"Сьогодні ми з Вами вперше відзначаємо День піхоти, встановлений Указом Президента України в квітні цього року. У цей день ми висловлюємо глибоку повагу і шану всім воїнам механізованих, мотопіхотних, гірничо-штурмових підрозділів і з'єднань Сухопутних військ ЗСУ. Саме на ваші плечі ліг основний тягар боротьби за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Численні приклади мужності та героїзму, проявлені Вами в боях на сході країни, вже стали взірцем вірності і служіння Батьківщині", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у Фейсбуці.

Наєв подякував бійцям за службу.

"Переконаний, що ви і надалі будете успішно виконувати бойові завдання щодо захисту українського народу, а цей день стане для нас святом справжніх патріотів і військових професіоналів", - додав командувач ООС.

Нагадаємо, крім Дня піхоти, в Україні також будуть відзначати День резервіста і День сержанта ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram