ГоловнаСуспільствоЖиття

Російська влада провела в окупованому Криму репетицію параду до 9 травня

Колону параду окупантів у Севастополі очолила "Катюша" з написом "За Сталіна!".

Російська влада провела в окупованому Криму репетицію параду до 9 травня
Колонну парада российских оккупантов в Севастополе возглавила «Катюша» с надписью «За Сталина!»
Фото: radiosvoboda.org

Російська влада провела ввечері 4 травня в окупованих Сімферополі, Севастополі та Керчі репетиції військового параду, приуроченого до російського "Дня перемоги". Про це повідомляє сайт "Крим.Реалії".

"Колону військової техніки в Севастополі очолювала бойова машина реактивної артилерії воєнних років, відома під неофіційною назвою "Катюша", на реактивних снарядах якої було написано "За Сталіна! Від Катюші", - йдеться в матеріалі.

У репетиції в Севастополі також брали участь танк воєнних років Т-34 на синтетичних гусеницях, самохідна артилерійська установка і кілька десятків російських бойових машин, що перебувають на озброєнні берегових військ Чорноморського флоту Росії.

У Керчі на репетиції була представлена різна військова техніка Росії від броньовиків, БТРів, мінометів і гаубиць, систем "Град" до зенітних ракетних систем С-300. У підготовці до параду брали участь військові різних видів російських військ і "юнармійці".

Репетиція параду російських окупантів в Керчі, 4 травня 2019 року
Фото: radiosvoboda.org
Репетиція параду російських окупантів в Керчі, 4 травня 2019 року

Російська військова техніка в Керчі
Фото: radiosvoboda.org
Російська військова техніка в Керчі

У Росії 9 травня відзначають "День Перемоги" , цей день вважають святом перемоги Червоної Армії і радянського народу над нацистською Німеччиною.

В Україні 8 травня відзначають День пам'яті та примирення, а 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Дату 8 травня Верховна Рада встановила в 2015 році в рамках реалізації політики декомунізації, тоді ж Україна відмовилася від терміна Велика Вітчизняна війна на державному рівні.

У лютому-березні 2014 року Російська Федерація силами Збройних сил РФ окупувала Автономну Республіку Крим і місто Севастополь. Світова спільнота оголосила анексію незаконною, а Сполучені Штати Америки гарантували, що Крим ніколи не буде визнаний російським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram