ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві оштрафували батьків двох школярів за буллінг

У поліцію із заявою звернулися батьки учня четвертого класу.

У Києві оштрафували батьків двох школярів за буллінг
Фото: livejournal.com

У Києві батьків двох учнів однієї зі шкіл оштрафували на 850 гривень за приниження і образу їхніми дітьми свого однокласника.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

"В Оболонське управління поліції із заявою звернулися батьки учня четвертого класу. Вони повідомили, що двоє однокласників знущаються з їхнього сина: принизливо жартують, ображають, влаштовують бійки і псують шкільні речі. Через це хлопчик категорично відмовлявся ходити в школу", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські з'ясували, що буллінг тривав чотири місяці. На батьків кривдників склали два адміністративні протоколи за статтею ч. 3 ст. 173-4 (буллінг (цькування) учасника освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, за даними Міністерства внутрішніх справ в Україні 67% дітей страждають від тих чи інших видів цькування. 19 січня набув чинності закон про протидію буллінгу.

Буллінг - це насильство над учасниками освітнього процесу, що здійснюється іншими учасниками - учнями або вчителями. Це може бути фізичне насильство - коли дитину б'ють, економічне - коли відбирають або вимагають гроші, сексуальне - коли вчиняють дії сексуального характеру, або психологічне, тобто приниження, образи і висміювання. Зазвичай такі дії носять систематичний характер.

За цькування в школі або іншому навчальному закладі можуть оштрафувати на суму від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850-3400 грн, або зобов'язати до громадських робіт від 20 до 40 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram