ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві заступник голови РДА залучив комунальників до ремонту своєї квартири

Чиновнику пред'явили підозру в розтраті коштів.

У Києві заступник голови РДА залучив комунальників до ремонту своєї квартири
Фото: npu.gov.ua

Заступник голови однієї з Київських райдержадміністрацій залучив підлеглих йому працівників комунального підприємства до ремонту у своєму будинку.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

Відзначають, що співробітники Нацполіції під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури викрили посадових осіб районної державної адміністрації в розтраті бюджетних коштів.

"Під час досудового розслідування встановлено, що впродовж 2018 року посадовець залучав працівників підлеглого комунального підприємства до проведення ремонтних робіт у власній квартирі. Для мотивації підлеглих їм нараховували додаткові виплати шляхом безпідставного завищення кількості відпрацьованих робочих годин. Про це робили відповідні записи в табелях обліку робочого часу. Як результат - було безпідставно витрачено бюджетні кошти", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів, під час яких вилучили документи, фальсифіковані табелі і "чорнові" записи.

Фото: npu.gov.ua

У четвер, 2 травня, заступнику голови РДА було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ще двом чиновникам комунального підприємства за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше співробітниця "Укрпошти" здала в ломбард робочі комп'ютери на 1 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram