ГоловнаСуспільствоПодії

ДФС вилучила товару на 5 млн гривень у мережі ювелірних магазинів у Запорізькій області

Виробники ювелірних виробів не платили податки.

ДФС вилучила товару на 5 млн гривень у мережі ювелірних магазинів у Запорізькій області
Фото: tourbina.ru

Співробітники податкової міліції ліквідували в Запорізькій області схему незаконного виробництва та реалізації ювелірних виробів вартістю 5 млн гривень. Про це повідомляють у прес-центрі ДФС.

У рамках проведення операції "Мережа" і розслідування кримінального провадження за: ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)), ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 212 і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, правоохоронці встановили організовану групу осіб, яка за готівку закуповувала золото, інші дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння та переробляла їх в ювелірні вироби на підконтрольних виробничих потужностях.

Зроблені ювелірні вироби група продавала через спеціальний інтернет-магазин і через мережу підконтрольних ювелірних магазинів на території Запорізької області.

З метою ухилення від податків продаж ювелірних виробів здійснювалася від імені інших підконтрольних фізичних і юридичних осіб без відповідного відображення в їх бухгалтерському та податковому обліку реальних доходів, отриманих від зазначених продажів.

За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено ювелірні вироби загальною вартістю 5 млн гривень, фінансово-господарські документи, чорнову документацію, комп'ютери та носії інформації.

На цей момент слідство триває.

Нагадаємо, 26 березня 2019 року в Запорізькій області в поліцейських кинули гранату. Двоє офіцерів поліції отримали контузію і осколкові поранення, прибувши на анонімний виклик у місті Пологи Запорізької області. Незважаючи на це, поліцейським вдалося затримати зловмисника, який теж отримав травми в результаті вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram