ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі поранено трьох українських військових

Бойовики повернулися до тактики стрільби під прикриттям цивільного населення.

На Донбасі поранено трьох українських військових
Фото: Макс Левин

У четвер, 2 травня, збройні формування Російської Федерації на Донбасі 15 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі чотири рази - з застосуванням важкого озброєння. Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил на своїй сторінці в Фейсбуці.

У результаті обстрілу отримали поранення троє українських військовослужбовців.

У штабі ООС відзначили, що російські бойовики повернулися до тактики застосування "кочуючих батарей". Вчора ворог обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Новолуганське з 82 мм мінометів і поблизу Авдіївки - з мінометів калібру 120 мм, прикриваючись мирними жителями населених пунктів Доломітне, Яковлівка і Мінеральне. Об'єднані сили не відкривали вогонь у відповідь, оскільки це могло завдати шкоди мирному населенню. У результаті обстрілу бойовиками пошкоджено два будинки в Авдіївці, люди не постраждали.

Вогонь із мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів зафіксовано поблизу населених пунктів Авдіївка, Новотроїцьке, Гнутове, Мар'їнка, Лебединське, Широкине, Харчовик і Павлопіль. У Луганській області обстрілу зазнали позиції ООС поблизу Новолуганського, Новозванівки і Луганського.

За даними розвідки, 9 окупантів отримали поранення.

З початку поточної доби ворог зробив чотири обстріли, в тому числі три - з заборонених мінометів. Вогонь зафіксовано поблизу населених пунктів Новотроїцьке і Березове, а також біля Харчовика. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожен обстріл супротивник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram