ГоловнаСуспільствоПодії

У Протасовому Яру через вирубку дерев під забудову відбулися зіткнення

Учасники акції перекрили дорогу.

У Києві ввечері 2 травня між вулицями Протасів Яр і Миколи Амосова пройшла акція протесту проти незаконного будівництва.

Між активістами та молодими людьми спортивної зовнішності - представниками забудовника відбулися зіткнення.

Забудовник відмовився виконати вимоги громади, незважаючи на наявність припису щодо заборони проведення будівельних робіт.

Кореспондент LB.ua з місця події повідомляє, що після цього активісти перекрили вулицю з допомогою дерев, які напередодні вирізав забудовник.

Невідомі закидали мітингувальників каменями, а ті намагалися силою знести незаконний паркан. Поліція затримала кількох учасників акції, але незабаром відпустила їх.

Вчора, 1 травня, на Протасовому Яру і вулиці Амосова відбувалися сутички киян з "тітушками" дніпровської компанії ТОВ "Дайтона груп", яка намагається вирізати 4 га зелених насаджень для будівництва в зеленій зоні трьох хмарочосів.

Питання забудови в Протасовому Яру повинне розглядатися в п'ятницю, 3 травня, на комісії з розгляду об'єктів будівництва, які викликають суспільний резонанс на території Києва.

"Забудовник урочисто пообіцяв не виконувати ніяких робіт до розгляду на Комісії. Однак вже сьогодні почалося спорудження паркану з боку вулиці Протасів Яр", - відзначають організатори акції.

Нагадаємо, перші конфлікти в парку "Протасів Яр" через вирубку дерев під забудову відбулися в серпні 2018-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram